Com aïllar bé la teva llar

Com aïllar bé la teva llar per guanyar en confort i estalvi

31 · 08 · 23

Vols fer de la teva llar un espai més confortable i, al mateix temps, reduir les teves factures d’energia? La clau és optimitzar l’aïllament i així millorar l’eficiència energètica! Aquí trobaràs consells senzills i pràctics per aïllar bé casa teva, punt essencial per a l’eficiència energètica, i moltes idees que segur voldràs posar en pràctica per guanyar en confort i qualitat de vida a l’hora que redueixes en despesa energètica.

Índex de Continguts:

 1. Què vol dir exactament “Eficiència Energètica”?
 2. Per què l’aïllament de la teva llar és l’element essencial per a l’eficiència energètica?
 3. Els 7 punts clau per millorar l’aïllament de la teva llar.
 4. Què són els panells reflectors i els seus beneficis.
 5. Una llar ben aïllada, una llar més confortable.
 6. Mesures per millorar l’eficiència energètica de la teva llar.
Casa amb les lletres corresponents al tipus d'eficiència energètica

1. Què vol dir exactament “Eficiència Energètica”?

L’eficiència energètica es refereix a fer servir menys energia per dur a terme la mateixa tasca. Això no només et permet estalviar diners en les teves factures, sinó que també redueix la demanda d’energia, la qual cosa és beneficiosa per al medi ambient.

2. Per què l’aïllament de la teva llar és l’element essencial per a l’eficiència energètica?

L’aïllament tèrmic és la clau i ho veuràs ben clar de manera molt senzilla amb aquest exemple; Imagina casa teva com una nevera. Si la porta no tanca bé o té forats, el fred fugirà i la nevera haurà de treballar més per mantenir el fred dins. A la teva llar passa el mateix. Si no està ben aïllada, l’aire calent es pot escapar a l’hivern i l’aire fred a l’estiu, fent que la teva calefacció o aire condicionat treballi més.

Parets amb aïllament tèrmic

3. Els 7 punts clau per millorar l’aïllament de la teva llar.

 1. Aïllar àtics i sostres: La calor tendeix a escapar a través del sostre. L’aïllament (amb materials com fibra de vidre, cel·lulosa o escuma rígida) en l’àtic o espai entre les bigues del sostre pot marcar una gran diferència.
 2. Segellar finestres i portes: Fer servir cintes de segellament o rivets per cobrir les fisures al voltant de finestres i portes. Aquests materials poden evitar els corrents d’aire i la pèrdua de calor.
 3. Aïllament de parets: Si tens parets exteriors sense aïllament, cal que ho solucionis. Això pot requerir una mica més de feina, però serà una inversió valuosa a llarg terme.
 4. Persianes, cortines i tendals: És bo fer servir persianes i cortines gruixudes durant la nit per a reduir la pèrdua de calor a través de les finestres. Durant el dia, obre les cortines per aprofitar la llum solar i la calor natural. A l’estiu, i segurament ja ho saps per experiencia, els tendals seran molt útils!
 5. Segellament d’esquerdes, fisures i buits: Inspecciona la teva llar a la recerca d’esquerdes i buits en les parets, sostres i al voltant de canonades i cables. Segella aquestes àrees per evitar la infiltració d’aire no desitjada.
 6. Ventilació adequada: Encara que pugui semblar contradictori, una bona ventilació també és important. Una ventilació adequada evita l’acumulació d’humitat, que pot danyar l’aïllament i crear condicions propícies per a la floridura.
 7. Panells reflectors:
  En climes càlids com el nostre, és molt interessant instal·lar panells reflectors en les finestres per bloquejar la calor del sol. T’expliquem més sobre aquests panells a continuació.

4. Què son els panells reflectors i quins beneficis t’ofereixen

Els panells reflectors, també coneguts com a pel·lícules reflectores per a finestres o làmines reflectores, són materials que s’apliquen en les superfícies de les finestres per reduir la quantitat de calor i llum solar que ingressa a través d’elles. S’adhereixen a la superfície interior de les finestres i actuen com una barrera. Tot i que no bloquegen completament la visibilitat ni l’entrada de llum, poden reduir significativament la quantitat de radiació solar que penetra a l’interior de la teva llar.

Beneficis d’utilitzar panells reflectors:

 • Reducció de la calor
 • Estalvi d’energia
 • Protecció del mobiliari
 • Control d’enlluernament.
Mòbil que mostra funcionament casa domòtica

5. Una llar ben aïllada, una llar més confortable

Amb un aïllament eficient, notaràs que casa teva és un espai més confortable i com baixen les teves factures d’energia. A més, estaràs contribuint a la protecció del medi ambient reduint l’ús excessiu d’energia.

Recorda que l’aïllament adequat pot variar segons la ubicació geogràfica i les condicions climàtiques de la teva àrea. En general, es pot dir que invertir temps i esforç a millorar l’aïllament de la teva llar sempre té un impacte significatiu en l’eficiència energètica i el confort.

Ja ho veus, l’aïllament pot fer meravelles en termes d’eficiència energètica! Amb uns petits canvis i certa inversió, veuràs com amb un bon aïllament surts guanyant.

Queda clar que l’aïllament és el punt essencial, però també volem mencionar-te altres petits canvis que pots fer per millorar l’eficiència energètica de la teva llar.

Família contenta a la seva llar

6- Mesures per fer la teva llar més eficient energèticament

1. Aïllar adequadament: Com ja has vist, és el punt clau. Assegura’t que la teva llar estigui ben aïllada per evitar fugides de calor a l’hivern i entrades de calor a l’estiu. 
2. Il·luminació eficient: Posa bombetes LED de baix consum. Aquestes bombetes consumeixen menys energia i duren molt més temps.
3. Regular el termòstat: Ajusta la temperatura del teu termòstat segons l’estació de l’any i a temperatures ni massa altes ni massa baixes. 
4. Electrodomèstics eficients: Aquests electrodomèstics consumeixen menys energia en comparació amb models més antics i menys eficients.
5. Desconnexió i apagat: Desconnecta els dispositius electrònics i carregadors quan no estiguin en ús, ja que molts d’ells continuen consumint energia en manera d’espera. A més, apaga les llums i altres equips quan surtis d’una habitació.
6. Ús responsable de l’aigua: Arreglar aixetes que degoten i usar regadores de baix flux pot reduir el consum d’aigua calenta, la qual cosa al seu torn disminuirà la despesa energètica associada amb la calefacció de l’aigua.
7. Panells solars: Si és possible, considera la instal·lació de panells solars (aquí trobaràs informació interessant sobre ajuts europeus). L’energia solar és una font renovable i neta que pot generar electricitat i reduir significativament la teva dependència de la xarxa elèctrica.
8. Electrodomèstics en manera de baix consum: Molts electrodomèstics moderns tenen maneres de baix consum que redueixen el seu consum d’energia quan no estan en ús actiu. Activa aquests ajustos quan sigui possible.
9. Consciència del consum: Educa a tots els membres de la teva llar sobre la importància de l’eficiència energètica i promou hàbits conscients de consum. Petits canvis en la rutina diària poden tenir un impacte significatiu en l’ús d’energia a llarg termini.

Dóna asseguda al sofà encés aire condicionat


Recorda que cada petita acció compta i, en implementar aquests consells, no sols estaràs estalviant diners en les teves factures d’energia, sinó també contribuint a tenir cura del planeta. Des d’Studi volem ajudar-te a ser més sostenible. Per això, si també vols millorar l’eficiència energética del teu edifici, t’interessarà aquest article.


Al nostre blog trobaràs consells molt útils per estalviar a la teva llar i per viure d’una manera més confortable i, a la vegada, més respectuosa amb el planeta. A Studi Immobiliària i Administracions volem fer-te la vida més fàcil i donar-te la millor informació per fer de la teva llar i la teva comunitat un espai millor, un espai més sostenible.

Subscriu-te

al llistat de correus

I seràs el primer en rebre informació sobre noves propietats

Correu electrònic

Descarrega’t la nostre app: La informació de la vostre propietat disponible 24h els 365 dies de l’any.

Propietari patrimonial: Accés a tota la gestió del teu immoble.

President de comunitat: tota la informació relativa a la vostre comunitat.