5 gestos contra el canvi climàtic des de la teva llar

5 gestos contra el canvi climàtic des de la teva llar

30 · 10 · 23

Lluita contra el canvi climàtic sense sortir de casa! Realitza petites accions que contribueixin significativament a protegir el nostre planeta. En aquest article et suggerim 5 petits i senzills gestos que marcaran la diferència.

Índex:
1. Reducció del Consum Energètic
2. Alimenta’t de manera Sostenible
3. Redueix, Reutilitza i Recicla
4. Estalvia Aigua a La teva Llar
5. Fes servir Menys l’Automòbil

5 gestos per lluitar contra el canvi climàtic des de casa! Som-hi!

1. Reducció del Consum Energètic
Converteix la teva llar en un bastió contra el canvi climàtic optimitzant el consum energètic. Selecciona bombetes LED, gaudeix de la llum natural i apaga els dispositius que no utilitzis.
Per aconseguir un sistema d’il·luminació més eficient pots instal·lar sistemes de detecció de persones i temporitzadors.
Per descomptat, cal no oblidar una cosa tan senzilla com és la neteja de llums, ja que la pols acumulada pot fer que es perdi un 10% de la il·luminació. I, per descomptat, apagar llums no necessàries.
I quan compris electrodomèstics, que siguin de baix consum. Petits canvis poden reflectir-se en la teva factura i, el més important, en la petjada mediambiental que deixes.

2. Alimentació Sostenible
Què et sembla triar aliments de proximitat i de temporada? Així disminuiràs l’impacte mediambiental de la teva dieta. Fixa’t en l’origen del que compres i opta per consumir producte de proximitat i, per descomptat, tria aquells productes que estiguin de temporada. No sols faràs un consum més sostenible, sinó que gaudiràs dels aliments en el seu millor moment!

3. Redueix, Reutilitza i Recicla
Segur que has sentit parlar de les 3 «R» i és que són l’essència de la sostenibilitat i d’una veritable consciència mediambiental. És fonamental que, abans d’adquirir alguna cosa, reflexions i et preguntis si realment ho necessites. Si és així, opta per productes duradors i de qualitat. I quan ja no els usis, dona-li una segona vida o recicla’ls! Una correcta gestió de les teves deixalles és, sens dubte, essencial per al nostre planeta.

5 gestos contra el canvi climàtic des de la teva llar


Amb petits gestos pots canviar les coses:
Deixar d’utilitzar bosses de plàstic.
Donar una segona oportunitat a la roba, sabates, joguines i altres objectes.
Utilitzar el contenidor adequat per a cada residu.
Si se t’espatlla algun electrodomèstic o aparell electrònic, porta’l a un punt verd.
Ensenya als menuts de la casa la importància de les 3 “R” i fes-los partícips de tots aquests gestos des de petits perquè la conscienciació és la base.

4. Estalvia Aigua a la teva Llar
L’aigua és un recurs molt preuat i a Catalunya coneixem molt bé el seu valor. Tanca l’aixeta en rentar-te les dents, fes-te dutxes curtes en comptes de banys, instal·la sistemes d’estalvi en els sanitaris i repara les fugides. Sabies que una gota per segon pot sumar 30 litres al dia? Cada gota compta i, a la teva llar, tu pots marcar la diferència.

5. Fes servir menys el cotxe
Opta per desplaçaments a peu, amb bicicleta o fes servir el transport públic. I si necessites el cotxe, comparteix trajectes o considera l’adquisició de vehicles elèctrics o híbrids. Així, reduirem entre tots el CO₂ emès a l’atmosfera, produït per la crema de combustibles fòssils a través de l’activitat humana.

Sabies que el dia 24 d’octubre se celebra el Dia Internacional contra el Canvi Climàtic? És la data assenyalada per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) amb l’objectiu de crear consciència i sensibilitzar als habitants del nostre planeta sobre el canvi climàtic i els impactes ambientals que aquesta ocasiona. No obstant això, a Studi sabem que cada dia és important, cada petit canvi és important. Informa’t aquí sobre quins altres canvis pots fer. A Studi estem convençuts: Entre tots podem salvar el nostre planeta. En el nostre blog trobaràs altres articles interessants sobre com ser més sostenible, millorar l’eficiència energètica de la teva llar i, alhora, estalviar en la teva factura energètica, etc.

A Studi Immobiliària i Administracions volem estar sempre molt prop de tu. Volem que gaudeixis de la tranquil·litat que et mereixes a la teva llar. Per això, a més de gestionar les teves compres o vendes d’habitatges, també ens encarreguem de l’administració de la teva comunitat de propietaris. Perquè volem fer-te la vida més fàcil, perquè sabem com administrar la teva tranquil·litat. Posa’t en bones mans, Studi el teu administrador de finques de confiança a Mataró, contacta amb nosaltres.

Subscriu-te

al llistat de correus

I seràs el primer en rebre informació sobre noves propietats

Correu electrònic

Descarrega’t la nostre app: La informació de la vostre propietat disponible 24h els 365 dies de l’any.

Propietari patrimonial: Accés a tota la gestió del teu immoble.

President de comunitat: tota la informació relativa a la vostre comunitat.