La importància del bon veïnatge

La importància del bon veïnatge

27 · 02 · 23

“No hi pot haver una comunitat sense un sentit i una pràctica de la responsabilitat”.

                                                                                                                               Zygmunt Bauman

Els veïns son persones a les que hem de veure sovint i amb les què hem de conviure, si més no, en l’àmbit on tenim la nostra llar. A Studi Immobiliària i Administracions sabem molt bé de què parlem perquè gestionem comunitats de veïns i coneixem de primera mà com d’important és un bon veïnatge.


Bon veïnatge, drets i obligacions

Totes les persones que vivim en un municipi i en un edifici, assumim la condició de veí o veïna, cosa que implica una sèrie de drets i obligacions respecte a la resta del veïnat. Són costums i normes que permeten una millor qualitat de vida, basada en la convivència entre les persones i la cohesió social.

Els valors del bon veïnatge

La convivència  veïnal es basa en valors com la solidaritat, el respecte, la responsabilitat mútua i la cooperació. L’exercici d’aquests valors afavoreix el sentit de pertànyer a la comunitat i ser-ne considerat membre. Són també la base del civisme, que es pot entendre com el conjunt de qualitats (actituds i comportaments) que permeten als ciutadans i ciutadanes viure en comunitat, respectant i acceptant sempre les regles del joc de la democràcia i els drets fonamentals .

Transmetre els valors del bon veïnatge al menuts de casa

També és molt important transmetre als nens els hàbits i costums del “bon veïnatge”, per garantir la convivència d’avui i de demà. Per això els adults hem de donar exemple i estar atents a les actituds i accions d’aquests tant a casa com als espais públics.

La vida en societat sempre comporta dret i deures, per tal que existeixi i es fomenti la bona convivència. Si en som conscients i els posem en pràctica, ens ajudarà a relacionar-nos i conviure amb la resta de veïns.

Les bones pràctiques ens ajudaran, en definitiva, a millorar la qualitat de vida de tots.

Studi Administracions
A Studi Immobiliària i Administracions sabem molt bé de què parlem perquè gestionem comunitats de veïns i coneixem de primera mà com d’important és un bon veïnatge. Sabem com fer fàcil la gestió de la teva comunitat de propietaris.

Som coneixedors de tota la problemàtica que comporta aquesta gestió, la nostra experiència i professionalitat ens avalen, a més, el nostre equip de professionals està qualificat per a gestionar tota classe de comunitats i patrimonis, des de tipus individual fins a grans societats.

Volem fer-te la vida més fàcil i estar al teu costat en tot moment. Si estàs buscant administrador, parlem?

Subscriu-te

al llistat de correus

I seràs el primer en rebre informació sobre noves propietats

Correu electrònic

Descarrega’t la nostre app: La informació de la vostre propietat disponible 24h els 365 dies de l’any.

Propietari patrimonial: Accés a tota la gestió del teu immoble.

President de comunitat: tota la informació relativa a la vostre comunitat.