Home Staging o com a Studi venem més ràpid i millor el teu immoble

03 · 02 · 23

Segur que has sentit a parlar del Home Staging, però saps exactament què és? Encara que fa una dècada que s’utilitza al nostre mercat, el cert és que ara se’n parla a tot arreu. T’expliquem tot el que cal saber sobre el Home Staging aquí. A Studi Immobiliària coneixem bé aquesta estratègia de màrqueting per a la venda d’immobles ja que la fem servir. Podem garantir-te que aquesta tècnica, juntament amb un bon reportatge gràfic i, sobretot, la gestió dels nostres professionals farà el procés de venda del teu immoble ràpid, senzill i satisfactori.

Primer de tot, què vol dir Home Staging?

En anglès Staging és una posada en escena (prové de la paraula stage: escenari). Així doncs, Home Staging es podria entendre com la posada en escena d’una casa. És a dir, fer una posada en escena perquè un habitatge resulti el més atractiu possible. Encara que el terme pot resultar-te nou, el cert és que aquesta tècnica de màrqueting per vendre immobles més ràpid s’utilitza des dels anys 70 en mercats com el Nord-americà, on va néixer. Després et parlarem de Barb Schwarz, la inventora del Home Staging i la seva interessant història, però abans veiem què és exactament el Home Staging.

Home Staging o la importància d’una bona primera impressió

La primera impressió és essencial. Sabies que els primers 90 segons de la visita ens ho juguem tot? Sí, en aquests primers segons és quan es decideixen la majoria de compres. Així mateix, els especialistes estimen que el 80% dels possibles compradors no sìmaginen els espais reformats o simplement organitzats. Cal posar-ho fàcil, és bàsic mostrar un espai on puguin imaginar-se vivint i aquí entra el Home Staging.

Cal fer tot el possible perquè l’immoble doni la millor impressió i estigui prou moblat i desproveït d’estris personals perquè el possible comprador/a s’imagini a l’instant vivint-hi. Sense esforç, tot està enfocat perquè vegi l’immoble com a futura casa immediatament, un amor a primera vista.

Home Staging o com a Studi venem més ràpid el teu immoble

Claus del Home Staging

• Com ja t’hem dit, l’essència del Home Staging és fer una bona impressió i despersonalitzar l’habitatge amb la idea de donar-li una sensació de neutralitat, que ens permeti captar l’atenció d’un ampli ventall de compradores potencials. És simple, a tothom li agrada un espai net, lluminós i endreçat.

• Les tècniques de Home Staging no impliquen realitzar grans reformes a casa teva. De fet, es basen en canvis senzills de mobiliari i decoració i en tenir un concepte clar per a cada estada. Per això, el millor és recórrer a professionals del Home Staging, nosaltres a STUDI comptem amb Home Stagers professionals, ja que no és fàcil «donar-li una volta a casa teva» i veure-la amb objectivitat. Algú amb una mirada pràctica i entrenada traurà un gran partit als espais que segur ni t’imaginaves.

• La inversió que et pot suposar fer una actuació de Home Staging és mínima comparada amb el potencial increment de benefici a l’hora de vendre-la. Per norma general, incrementa el valor del teu habitatge.

• Sabies que un bon Home Staging acompanyat d’un reportatge fotogràfic de qualitat pot canviar la manera com un habitatge es posiciona al mercat? A Studi Immobiliària utilitzem aquesta tècnica de màrqueting per ajudar-te a vendre el teu habitatge més ràpid i, per descomptat, també et fem un bon reportatge gràfic que t’ajudi a destacar a les cerques a internet.

10 TIPS STUDI per a un bon Home Staging

1. Colors neutres i lluminosos. Això no vol dir que hagis de posar-ho tot blanc. Les gammes de grisos o marrons clars també funcionen molt bé.

2. Evitar allò personals. No han d’aparèixer objectes personals a casa (fotos, medicaments, roba, etc). La intenció és simple, que el client sigui capaç de veure’s vivint-hi. L’absència de recordatoris que una altra persona hi viu ho farà molt més fàcil.

3. Totes les cambres han de tenir una utilitat. Mostrar una habitació buida sense un ús determinat és un error. La convertirem en un despatx amb una taula i una cadira. Ni trastos ni habitacions amb ús de traster, si us plau.

4. La il·luminació és important. L’habitatge ha d’estar ben il·luminat. Persianes i cortines obertes.

5. Menys és més. Els espais de l’habitatge han de transmetre lleugeresa, així que com a menys mobles millor o, millor dit, els justos. A més, aconseguirem una sensació d’habitatge espaiós.

6. L’ordre ven. Tot el que sobra al traster.

7. Els mobles, el més neutres i sobris possibles, col·locats simètricament. Sabíeu que els arranjaments simètrics solen funcionar molt bé i donen sensació d’ordre? Ja ho veieu, l’ordre i la simetria són essencials.

8. Si l’habitatge ja té un estil o el mantenim o el canviem de manera radical, res de pastitxos. El més aconsellable anar cap a l’estil minimalista.

9. Fora objectes trencats. Hem d’evitar que estiguin a la vista objectes trencats que causen la impressió que la casa està en mal estat. Recorda que estem en aquesta primera impressió, quelcom trencat ens la farà malbé. En aquest mateix sentit, cal reparar petits desperfectes. És fonamental que tots els elements de la casa funcionin correctament; aixetes, bombetes, banys, etc. El Home Staging no és una reforma, és una posada en escena, però sí que cal reparar el que no funciona.

10. Els espais exteriors. Si tens un balconet, terrassa o jardí, l’hem d’aprofitar! Són espais que venen molt i no els podem descuidar. Sempre que sigui possible, col·locarem una taula i unes cadires. Així farem que el possible comprador/a s’imagini gaudint d’aquest espai.

Home Staging o com a Studi venem més ràpid el teu immoble

El Home Staging accelera la venda de l’immoble, vegem algunes dades

Les dades no deixen marge a dubtes. De mitjana, un habitatge sense Home Staging es queda al mercat 130 dies, mentre que amb una preparació de Home Staging professional aquest temps es redueix a una mitjana de 35 dies.

I què hi ha del preu?

Quan parlem de preu, els números també són molt positius: El 51% dels habitatges que utilitzen aquesta estratègia de màrqueting immobiliari pugen el preu, segons dades de l’Associació Home Staging España.

Qui va ser la ment brillant que va inventar el Home Staging? Descobreix-ho aquí

T’ho anunciàvem al principi i ja ha arribat el moment de parlar-te de la inventora d’aquesta tècnica que dóna tan bons resultats. Per conèixer-la hem d’anar als Estats Units, és clar, la meca del Home Staging al món. Sabies que el Home Staging es fa servir en el 75% dels immobles en venda als Estats Units?

Ara imagina’t sent agent immobiliari en un mercat frenètic com l’americà i retrocedeix fins al 1972 (a la visita t’ho jugaves tot, no hi havia cerques prèvies per internet). En aquell moment i en aquell lloc es trobava Barbara -Barb, com se la coneix- Schwarz. Només feia un any que treballava com a agent immobiliari, però tenia molt clar que necessitava fer alguna cosa diferent per vendre i, gràcies a la seva vena teatral, se li va acudir la brillant idea: muntar una “posada en escena”. El resultat va ser sorprenent tant pel client com pels seus companys de professió. Aquest primer immoble on Barb va posar en pràctica la seva idea havia estat més de dos anys al mercat i amb el seu Home Staging es va vendre en una setmana!

Es parla molt de l’Storytelling, Barb va fer això. Va crear una història, va muntar un escenari per fer que qualsevol visita se sentís a casa seva. Per això, és clar, va posar en marxa l’essència del Home Staging que ara ja coneixes (perquè ara ja ho saps gairebé tot sobre aquesta tècnica): espais desproveïts d’objectes personals, lluminosos, ordenats, etc.

La fundadora del Home Staging, Barb Schwarz, va començar com a agent immobiliària, però va tenir tal èxit amb el Home Staging que aviat es va convertir en conferenciant i formadora. Ara la seva tècnica és coneguda a tot el món i cada vegada som més els professionals immobiliaris que la fem servir.


Home Staging o com a Studi venem més ràpid i millor el teu immoble

Esperem que t’hagi agradat el que t’expliquem sobre el Home Staging. Si estàs pensant en vendre el teu immoble, a Studi Immobiliària t’oferim el servei de Home Stagers professionals i posem tots els mitjans per ajudar-te a vendre casa teva com més aviat millor i en les millors condicions per a tu. A Studi Immobiliària volem fer que el teu procés de venda el més ràpid i senzill possible, volem estar a prop teu i ser la teva immobiliària de confiança. Parlem?

Subscriu-te

al llistat de correus

I seràs el primer en rebre informació sobre noves propietats

Correu electrònic

Descarrega’t la nostre app: La informació de la vostre propietat disponible 24h els 365 dies de l’any.

Propietari patrimonial: Accés a tota la gestió del teu immoble.

President de comunitat: tota la informació relativa a la vostre comunitat.