5 consells per frenar l'escalfament global des de casa

5 consells per frenar l’escalfament global des de casa

30 · 01 · 23

El 28 de gener és el Dia Mundial de l’Acció Enfront de l’Escalfament Terrestre. Aquest dia té el propòsit de conscienciar-nos i sensibilitzar-nos sobre la necessitat de reduir les emissions de CO₂ a l’atmosfera. Des de Studi Immobiliària i Administracions volem donar-te 5 consells que t’ajudaran a retallar la teva factura d’electricitat, estalviar energia i, sobretot, reduiràs les emissions de CO₂. Sense adonar-te, ajudaràs a frenar l’escalfament d’una manera senzilla i des de casa!


Primer de tot, ens agradaria explicar que canvi climàtic, efecte hivernacle i escalfament global són tres fenòmens interconnectats. De fet, per entendre què és el canvi climàtic cal acudir a la definició d’efecte d’hivernacle, ja que aquest ens permet entendre de quina manera interfereix en l’escalfament global. Així que, més que diferències entre efecte d’hivernacle i escalfament global, hem de pensar en una relació intrínseca i directa entre aquests fenòmens. L’escalfament global és una de les causes de l’efecte d’hivernacle i, al seu torn, afecta al canvi climàtic. Igual que aquests fenòmens estan interrelacionats, els nostres petits canvis també afectaran positivament en ells. Ajudarem al planeta, la nostra llar.

A Studi estem convençuts que els teus petits canvis, els petits canvis de cadascun de nosaltres, sumen i que junts podem salvar el nostre planeta i, per descomptat, val la pena intentar-lo. Vinga, som-hi amb els 5 petits consells per fer front a l’escalfament!


5 consells per frenar l’escalfament global des de casa

1. Estalvia electricitat

L’estalvi energètic a casa pots fer-lo amb diversos petits canvis com:

  • Utilitzar bombetes LED
  • No deixar aparells elèctrics en estand by;
  • Fixar la temperatura a 20-21°
  • Triar aparells elèctrics de baix consum; posar la rentadora i el rentavaixella sol quan estiguin plens i evitar utilitzar l’assecadora; apagar les llums quan no estiguis a casa o a les habitacions que no estiguis utilitzant; apostar per les energies renovables com l’energia solar.
  • Instal·lar dispositius que t’ajudin a estalviar energia, com a sensors de moviment per a les llums.
  • Quan vagis a comprar productes d’electrònica, assegura’t que són energèticament eficients.


2. Aïlla la teva llar

Sabies que la pèrdua de calor a través de les finestres i portes exteriors pot incrementar la teva despesa en calefacció fins a un 20%? A més, tingues en compte el consegüent augment en el consum d’electricitat i, per tant, en l’emissió de gasos que provoquen l’efecte d’hivernacle.

3. Controla el consum d’aigua

Tancar l’aixeta mentre et rentes les dents o t’afaites.

Aprofitar l’aigua de cocció per regar.

Reparar ràpidament una aixeta que degota són algunes de les mesures que pots adoptar.

4. Recicla i reutilitza i ensenya als petits de la casa a fer-ho

Amb petits gestos pots canviar les coses. Per exemple:

  • Deixar d’utilitzar bosses de plàstic.
  • Donar una segona oportunitat a la roba, sabates, joguines i altres objectes
  • Utilitzar el contenidor adequat per a cada residu.
  • Si se t’espatlla algun electrodomèstic o aparell electrònic, porta’l a un punt verd.

5. Utilitza el transport públic

Si necessites anar amb cotxe, intenta compartir el trajecte. Reduirem entre tots el CO₂ emès a l’atmosfera, produït per la crema de combustibles fòssils a través de l’activitat humana.

5 consells per frenar l'escalfament global des de casa
5 consells per frenar l’escalfament global des de casaEl 28 de gener és el Dia Mundial designat per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) amb l’objectiu de crear consciència i sensibilitzar als habitants del nostre planeta sobre el canvi climàtic i els impactes ambientals que aquesta ocasiona. No obstant això, cada dia és important, cada petit canvi és important. Informa’t aquí sobre quins altres canvis pots fer. A Studi estem convençuts: Entre tots podem salvar el nostre planeta.

A Studi Immobiliària i Administracions volem estar sempre molt prop de tu. Per això, a més de gestionar les teves compres o vendes d’habitatges, també ens encarreguem de l’administració de la teva comunitat de propietaris. Perquè volem fer-te la vida més fàcil, perquè sabem com administrar la teva tranquil·litat. Posa’t en bones mans, Studi el teu administrador de finques de confiança a Mataró, contacta amb nosaltres.

Subscriu-te

al llistat de correus

I seràs el primer en rebre informació sobre noves propietats

Correu electrònic

Descarrega’t la nostre app: La informació de la vostre propietat disponible 24h els 365 dies de l’any.

Propietari patrimonial: Accés a tota la gestió del teu immoble.

President de comunitat: tota la informació relativa a la vostre comunitat.