Quines són les preguntes que cal fer abans de comprar un habitatge

09 · 06 · 21

La majoria de les persones que es decideixen a comprar un habitatge tenen en principi clar el tipus d’habitatge que busquen, així com la zona on volen viure, però tenint en compte que la compra d’un habitatge és una decisió a llarg termini, com a compradors ens hem de fer una sèrie de preguntes que vagin encaminades a recopilar tota la informació possible perquè no ens equivoquem amb la nostra elecció. Aquestes són les preguntes que cal fer abans de comprar un habitatge.
 
Preguntes que vagin encaminades a reunir tota la informació possible sobre la vivenda

A més de conèixer els metres útils (que realment és la superfície que es pot trepitjar en un habitatge), cal conèixer l’orientació de l’habitatge i totes les característiques internes com ara la distribució, el nombre d’habitacions, a quina planta s’ubica.


A més d’aquestes característiques físiques cal comprovar totes les característiques fiscals de l’habitatge, això ho podem fer acudint al Registre de la Propietat i demanant una Nota Simple, on apareix el propietari de l’habitatge i si l’immoble té càrregues o no.


Dins la informació sobre l’habitatge cal contemplar que el venedor ens haurà de lliurar una sèrie de documents que certifiquin que l’immoble no té cap pagament pendent, com ara el rebut de l’Impost de Béns Immobles (IBI) abonat o un certificat estar al corrent amb el pagament de les quotes de la comunitat, així com les factures dels subministraments abonades.


També és interessant conèixer si hi ha derrames pendents i si comprem un pis en un edifici antic, caldrà comprovar que tingui el certificat de la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE) i si hi ha obres pendents de realitzar.


També cal fer una revisió completa de l’habitatge, incloent-hi les instal·lacions elèctriques de gas, calefacció, canonades, etc.
Fins i tot podem sol·licitar rebuts de les reparacions i reformes que s’hagin fet a l’immoble.

Preguntes que vagin encaminades a conèixer l’entorn de l’habitatge

Un cop tenim tota la informació interna de l’habitatge, hem de conèixer el barri on viurem i tenir en compte les necessitats a mitjà termini que puguem tenir, com per exemple si som una parella jove i augmentarem la família, tenir en compte si la zona té col·legis als voltants.
També és important conèixer la proximitat als transports públics, si hi ha zones verdes als voltants, etc.


D’altra banda, també és recomanable indagar sobre el propi edifici, parlant amb els veïns i consultant si hi ha conflictes veïnals o coses que haguem de saber sobre la comunitat de veïns.

Preguntes sobre les despeses de l’habitatge

Per evitar sorpreses d’última hora, hem de conèixer quines són les despeses de compravenda entre les que s’inclouen els impostos que haurem d’abonar.
Així com conèixer quines són les despeses mensuals i anuals que comporta aquest habitatge, això es pot saber coneixent quant es paga de IBI i quines són les quotes de la comunitat de veïns.


En aquest punt, també és interessant consultar les diferents formes de finançament que podem tenir a l’hora de la compra perquè no tinguem cap problema a l’últim moment.

Preguntes sobre la negociació

És important conèixer si el propietari està disposat a fer alguna rebaixa en el preu.
Tot i això, si contractem els serveis d’una agència immobiliària, sempre podrem tenir l’assessorament d’un agent immobiliari expert que conegui tècniques de negociació i que amb la vostra experiència i informació sobre el valor d’altres immobles similars a la zona, aconseguirà negociar el preu d’una manera professional i amb totes les garanties.

 

La compra d’un immoble és una decisió important i cal tenir en compte molts factors, a més de les nostres necessitats i els nostres propis gustos, per evitar sorpreses i no cometre cap error.
Per això, sempre és recomanable acudir a una agència immobiliària on els agents professionals fan una entrevista personalitzada i poden determinar què és el que busquem i assessorar-nos durant tot el procés.

 

A
Studi Inmobiliaria t’ajudem a resoldre tots els dubtes que tinguis abans de comprar un habitatge perquè triïs el que millor s’adapti a les teves necessitats.
 

Subscriu-te

al llistat de correus

I seràs el primer en rebre informació sobre noves propietats

Correu electrònic

Descarrega’t la nostre app: La informació de la vostre propietat disponible 24h els 365 dies de l’any.

Propietari patrimonial: Accés a tota la gestió del teu immoble.

President de comunitat: tota la informació relativa a la vostre comunitat.