Preu habitatge: els experts pronostiquen una “suau” desacceleració en el valor dels immobles

23 · 08 · 22

L’evolució del preu de l’habitatge és, sens dubte, una qüestió d’interès general de primer ordre. Tant si et cal comprar una nova llar com si vols vendre una propietat immobiliària, el preu de l’habitatge és la clau. A Studi Immobiliària i Administracions, analitzem les estimacions recents per als pròxims mesos i l’any 2023 d’alguns dels principals departaments d’anàlisi d’entitats financeres i experts del sector que poden ajudar-te a prendre decisions si estàs en el dubte d’iniciar un procés de compravenda. La tendència, coincideixen els experts, serà la moderació en el valor de la vivenda, sense baixades brusques en els preus.

Preu habitatge: estabilitat a la vista

Segons els informes fets públics recentment pel departament d’anàlisi de Bankinter, es preveu una frenada en el preu de l’habitatge que ja es començarà a fer palesa en el decurs del segon semestre de 2022. Aquesta moderació, segons aquesta entitat financera, es farà més evident a partir de l’any 2023: “els preus de l’habitatge haurien de tendir a estabilitzar-se amb un increment molt moderat sobre el + 1% en el 2022 i en el 2023”, assenyalen.
Amb tot, aquests experts no preveuen “una caiguda significativa dels preus, ja que no s’aprecien símptomes de sobre escalfament”, precisen. Afirmacions que queden secundades, segons aquests experts, per indicadors com:

  • La taxa d’esforç si situa encara per sota de la mitjana històrica del 35%
  • Equilibri entre l’oferta i la demanda d’habitatge
  • No s’aprecien excessos per la banda del finançament

Desacceleració “suau” dels preus

Els pronòstics de S&P Global Ratings, agència internacional i un dels principals proveïdors mundials de qualificacions creditícies, també es pronuncien en el mateix sentit pel que fa al preu de l’habitatge per al pròxim any. “El boom dels valors de l’habitatge, accelerats de manera brusca l’any 2021, que experimenta l’eurozona començarà a desinflar-se l’any 2023”. Segons la consultora internacional: “A Espanya els preus escalaran un 4,5% en 2022, però frenaran en el 2023 fins al 4% i arribaran al 3,5% en el 2024”.
Per a S&P Global Ratings, els preus es refredaran a causa sobretot de la pujada dels tipus d’interès i l’increment de la inflació. Amb tot, apunten, que l’evolució del mercat immobiliari serà “suau”, és a dir, no es preveuen baixades dràstique, ja que l’economia de les famílies es mantindrà amb certa solidesa i l’oferta d’habitatges serà limitada.

Tendència a l’eurozona

El comportament del mercat espanyol pel que fa al sector immobiliari està en la mateixa línia dels altres onze mercats de l’eurozona analitzats per aquesta agència internacional. I indica que: “els preus de l’habitatge passaran d’un creixement mitjà del 10% registrat l’any 2021, al 5% pronosticat per al 2022, i el 3% per a l’any 2023”.

Pensant a comprar o vendre un immoble

Tot i els moments d’incertesa, els experts en l’anàlisi del sector immobiliari tant a l’àmbit estatal com l’eurozona, coincideixen a preveure una moderació en els preus i valors del sector immobiliari residencial ( pisos, cases, xalets). Dades que ajuden a prendre decisions i a pensar que és un bon moment per a les operacions de compravenda. Et recordem que Studi Immobiliària i Administracions t’ofereix un òptim servei i assessorament en els processos de compravenda d’una llar, de principi a fi. Parlem?

Subscriu-te

al llistat de correus

I seràs el primer en rebre informació sobre noves propietats

Correu electrònic

Descarrega’t la nostre app: La informació de la vostre propietat disponible 24h els 365 dies de l’any.

Propietari patrimonial: Accés a tota la gestió del teu immoble.

President de comunitat: tota la informació relativa a la vostre comunitat.