Quins són els principals errors que impedeixen vendre un immoble

09 · 07 · 21

Per posar un immoble a la venda cal tenir certs coneixements i certa formació perquè en cas contrari, el que sol passar és que l’immoble es queda al mercat durant molt de temps i no es reben ni trucades ni visites.

Hi ha una sèrie d’errors freqüents que sol cometre el propietari que posa a la venda un immoble per primer cop, aquests són els més comuns.

 
No posar el preu adequat 

Normalment, tenim un concepte força subjectiu del nostre immoble, o simplement volem recuperar una certa rendibilitat que no encaixa amb l’immoble que tenim a la venda.
Per poder posar un preu adequat, el primer que cal fer és tenir certa objectivitat cap al nostre immoble, valorant quines són les característiques de l’habitatge, així com de l’entorn i fer un estudi de mercat per comprovar el preu dels habitatges que siguin semblants . Això és el que es coneix com a valoració immobiliària i és un servei que solen prestar les agències immobiliàries en el moment en què deixem el nostre habitatge a les mans.

No haver preparat l’immoble per a la venda

Un altre dels grans errors que cometen els propietaris és pensar que el seu habitatge es pot vendre en les mateixes condicions en què està actualment.
Els professionals del sector immobiliari sempre aconsellen preparar un immoble per a la venda i tenint en compte el pressupost amb què puguem comptar i l’estat en què es troba l’immoble, caldrà fer més o menys canvis.


En qualsevol dels casos, sí que cal fer algunes reformes bàsiques per poder realitzar tant el reportatge fotogràfic com presentar-lo als futurs compradors.


Aquests són alguns imprescindibles per preparar un immoble per a la venda:

  • Pinteu tota la casa d’algun color neutre.
  • Netejar i endreçar.
  • Reorganitzar lespai.
  • Actualitzar cuina i banys.
  • Retireu objectes personals.

No fer una bona publicitat

En el moment en què tenim preparat el nostre immoble per a la venda, cal pensar a gestionar la publicitat.
Perquè l’immoble resulti atractiu a un major nombre de compradors haurà de ser un professional que pugui fer fotos de qualitat, ressaltant els punts forts del nostre habitatge i fins i tot apostar per realitzar algun tour virtual 3D, que aconsegueix donar un aspecte molt més real del immoble i que permeti que es puguin realitzar visites en línia, sense pèrdua de temps ni per al comprador ni per al venedor.

Atendre els clients 

Un cop tenim el nostre habitatge publicat als diferents portals immobiliaris, hem d’estar disponibles per atendre totes les trucades que puguem rebre.
Així mateix, haurem d’organitzar les visites dels clients i tenir una certa flexibilitat amb els horaris i els dies per no perdre cap oportunitat de venda.

Recopilar tota la documentació 

Per vendre un immoble cal tenir certa documentació.
No només cal comptar amb les escriptures i la Nota Simple, sinó que haurem de sol·licitar el certificat d’eficiència energètica, així com tenir a mà els plànols de l’habitatge i els estatuts de la comunitat de propietaris per poder resoldre qualsevol dubte que ens pugui plantejar algun comprador.

No acudir a una agència immobiliària

En el moment que posem la venda del nostre immoble en mans d’una agència immobiliària ens trobem amb professionals del sector que ens ajudaran a gestionar tot el procés de venda:


Ens realitzarà una valoració immobiliària per assessorar-nos amb el preu adequat, ens ajudarà a preparar el nostre immoble tant pel reportatge fotogràfic com per les visites, s’encarregarà de realitzar tota la publicitat necessària per trobar-nos comprador al menor espai de temps, atendran a tots els clients interessats i realitzaran un filtre perquè nosaltres només hàgim d’atendre les visites dels compradors que estiguin realment interessats i no hàgim de perdre temps, ens ajudaran a gestionar i recopilar tota la informació necessària, i en definitiva, ens ajudaran a evitar cometre errors i aconseguir el nostre objectiu.

 

Studi som especialistes en compravenda i lloguer d´immobles, comptem amb un equip de professionals del sector immobiliari que t´assessoraran per poder vendre el teu immoble amb totes les garanties i en el menor espai de temps.
 

Subscriu-te

al llistat de correus

I seràs el primer en rebre informació sobre noves propietats

Correu electrònic

Descarrega’t la nostre app: La informació de la vostre propietat disponible 24h els 365 dies de l’any.

Propietari patrimonial: Accés a tota la gestió del teu immoble.

President de comunitat: tota la informació relativa a la vostre comunitat.